Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Είμαστε εκείνοι...


                              
Η Αφροδίτη της Μήλου


Είμαστε εκείνοι που πρώτοι, φωτισμένοι από τη γνώση, ανοίξαμε το δρόμο του Πολιτισμού στους λαούς του κόσμου εισπράττοντας ως" ευχαριστώ" την καταστροφή και την σύληση των αρχαίων θησαυρών και μνημείων μας.
Είμαστε εκείνοι που οι ανιστόρητοι  κονδυλοφόροι μας αποδίδουν τιμές, γελοιογραφώντας, χλευάζοντας και προσθέτοντας μέλη στα αγάλματα της ύψιστης Τέχνης μας. "Γκρεμίζουν" τον Παρθενώνα μας, σατιρίζουν με ασχημοσύνη τους ωραίους, ως κούρους, νέους πολιτικούς μας και μεθυσμένοι λες από τη μπύρα της ζηλοφθονίας ρεύονται και ξερνούν φτηνά επιχειρήματα πάνω στις πολιτικές τους αναλύσεις  ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΝΤΑΣ από το κακό τους μιας και έχουν ένδεια άλλων σοβαρών..
Παρακολουθούμε με οργή και λύπηση τους κατάπτυστους νεοεφιάλτες πώς δαγκώνουν τα χείλη από την έχθρα, πώς τρίβουν τα χέρια πώς καμαρώνουν που παραπληροφορούν και εκφοβίζουν.
Η πλύση του εγκεφάλου μας γίνεται σε πολλά προγράμματα και θερμοκρασίες.
Ευαίσθητοι και μη παθαίνουν κρίση εθνικής ταυτότητας.

Είμαστε άραγε εκείνοι οι ξεκληρισμένοι, με τις χαμένες πατρίδες,  που ζήσαμε στο πετσί μας την προσφυγιά και τον ξενητεμό;
Είμαστε εμείς οι κατατρεγμένοι από τους κατακτητικούς πολέμους  και αυτόν του φασισμού  που έμπηξε το καρφί του φόβου στις καρδιές μας, δολοφόνησε με φανατισμό και μίσος τους ανθρώπους μας, κατέκαψε αδίστακτα τον τόπο μας, λεηλάτησε την περιουσία της χώρας μας και πλημμύρισε με αβάσταχτο πόνο την ψυχή μας;
Είμαστε άραγε εκείνοι που υπομείναμε την ορφάνια και την ανέχεια και ξαναχτίσαμε πάνω στα ερείπεια που μας άφησαν;
Μήπως δεν είμαστε εμείς αυτοί που με κόπους και μόχθους ορθοποδήσαμε;
Σώπα!
Εμείς είμαστε!
Είμαστε εκείνοι που υποφέραμε  από τις ξενόφερτες δικτατορίες, γνωρίσαμε βασανιστήρια, εξορίες, αποκτήσαμε τόσες και τόσες πληγές κι αυτό το οίδημα που δεν υποχωρεί από το φίδι  που ύπουλα  δάγκωσε βαθιά και έριξε το δηλητήριο, του διχασμού.
Είμαστε εκείνοι  που αντισταθήκαμε ισχυρά, φτιάξαμε Πολυτεχνεία και  επαναφέραμε τη Δημοκρατία.
Είμαστε εκείνοι που διεκδικήσαμε την Εθνική Ανεξαρτησία, την κοινωνική Δικαιοσύνη, την Ισότητα.
Είμαστε αυτοί που ενώ ψωμί δεν έχουμε, τον ΞΕΝΟ τον θέλουμε.
 Σώζουμε από τον υγρό τάφο  πρόσφυγες των πολέμων, περιθάλπτουμε ανθρώπους εξαθλιωμένους.  Ξεχύλισε η ανθρώπινη απόγνωση στα νησιά και τις πόλεις μας κι εμείς θυμώνουμε όχι από ρατσισμό αλλά από αγανάκτηση απορώντας πώς θα χωρέσουμε όλοι μαζί σε μια τόσο μικρή χώρα που μαστίζεται από τον νέο πόλεμο, τον οικονομικό, αυτόν που καταρρακώνει την ανθρώπινη  αξιοπρέπεια.
Ο πόλεμος  της προδοσίας για τα ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ  καλά κρατεί, την ώρα που εμείς  προσφέρουμε αλληλεγγύη και πρωτοστατούμε  σε  αποστολές και αγαθοεργίες για τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο της Οικουμένης  (πολέμους,σεισμούς, καταποντισμούς, τσουνάμι, πυρκαγιές, πείνα, αρρώστια, εκπαίδευση, στέγη ).
Είμαστε ο λαός που  λοιδωρείται ασύδοτα  από εκείνους που επιδιώκουν να μετατρέψουν τον τόπο μας σε κόλαση.
Είμαστε εμείς που κάποιοι κερδοσκοπούν εις βάρος μας μετονομάζοντας τα προϊόντα μας, τους καρπούς των κόπων μας  και εκμεταλλεύονται τα χρήματα που αποσύρει σήμερα ο φοβισμένος λαός μας.

Είμαστε  οι γονείς που διέθεσαν τα χρήματα μιας ζωής για να αποκτήσουν τα παιδιά τους ΥΨΗΛΗ ΜΟΡΦΩΣΗ .
Είμαστε οι γονείς που με πενιχρή σύνταξη  και μειωμένο μισθό, αγοράζουμε τα φάρμακά μας, βοηθούμε τα άνεργα και τα ξενιτεμένα παιδιά μας και προσπαθούμε να επιβιώσουμε.
Κατεβάσαμε τα ρολά και στολίσαμε με ασύγκριτα λουκέτα τις επιχειρήσεις μας.
 Συνάνθρωποί μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους, άλλοι έχασαν την εργασία τους, τα σπίτια τους και άστεγοι περιδιαβαίνουν στους δρόμους πεινασμένοι, αγωνιώντας για τα παιδιά και την διατήρηση  του ιστού της οικογένειάς τους.
Εδώ είναι τα ακαλλιέργητα χωράφια, οι επιδοτήσεις που μας τύφλωσαν και οι αδυνατισμένες πια παχιές αγελάδες.
 Παρακολουθούμε χρόνια τώρα ατέλειωτες πρόβες και παραστάσεις της "πέμπτης συμφωνίας " που με απαράμιλλη δεξιότητα οργανώνουν ξένοι και ντόπιοι μαέστροι.

Ένα μάτι μάς κοιτάζει από την Ανατολή και ένα  άλλο από τη Δύση κι εμείς έξαλλοι και αγανακτισμένοι ίσως κάνουμε καμιά τρέλα από εκείνες τις ωραίες που χρύσωσαν την Ιστορία μας.
Άθροισε πολλές εμπειρίες ανά τους αιώνες ο σκληρά αγωνιζόμενος λαός μας.
Συγκεντρώσαμε στα θησαυροφυλάκια του νου και της καρδιάς μας αρκετή τροφή από τις διδαχές και τις πράξεις των αγωνιστών και  άξιων πατριωτών μας.
Έχουμε το  δικό μας " μάνα " που μας θρέφει.
Πατούμε πλέον σε ΒΑΣΕΙΣ γερές. Τόσο γερές  που παραχωρήσαμε κάποιες για να έχουν και οι άλλοι.
Ευτυχώς διαθέτουμε μνήμη καλή και ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ .
Η τελευταία μας ετυμηγορία ήταν να δώσουμε την πολιτική εξουσία στους νέους, στα φρέσκα, καλύτερα μυαλά της Πατρίδας μας επειδή γνωρίζουμε τι απαιτούν οι καιροί και ποιοι πρέπει να σχεδιάσουν το μέλλον της.

Οι Θεοί και η καλή τύχη ευλόγησαν τον λαό μας.
Μας χάρισαν φτερά να πετάμε στον γαλάζιο μας ουρανό και να φτάνουμε τα όνειρά μας.
Μας δώρισαν ούριο άνεμο για το ταξίδι μας σ΄αυτή την εφήμερη ζωή.
Κρατάμε ψηλά την περηφάνια μας κι  έχουμε τον Ήλιο της Δικαιοσύνης σηματοδότη στις πράξεις μας.
Τα χέρια μας υπογράφουν μόνο ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΖΩΗΣ  στο όνομα του ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ.
Τα γνωρίζουν αυτά οι απλοί πολίτες της Ευρώπης που βγήκαν στους δρόμους εκδηλώνοντας τα φιλελληνικά αισθήματά τους. Δεν είμαστε μόνοι στον αγώνα για την πάταξη της λιτότητας και τους ευχαριστούμε όλους.
Ό,τι  όμως κι αν μας συμβεί εμείς θα ζούμε στον Παράδεισο που λέγεται Ελλάδα του πνεύματος και του κάλλους .
Θα ξανασκάψουμε το χώμα και θα καρπίσει πάλι η όμορφη Κυρά των Αμπελιών.
Είμαστε οι Έλληνες κι αν κάτι θες  ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ!Υ.Γ
 " Money makes the world go round " τραγουδούν οι αραχνιασμένες θυρίδες.
Δεν ζει και ο  Disney να ξαναζωγραφίσει  τους νέους Scroutz Mac Duck  να στέκονται  καμπουριαστοί σφιχταγκαλιάζοντας με τα ζαρωμένα τους χέρια τα χρηματοκιβώτια.
Πού είναι να διδάξει τα παιδιά με τα αριστουργήματά του;
Είναι εδώ δίπλα μας τα παιδιά . Τα βλέπουν και τα ακούν όλα!
                                                 φωτογραφία από www.protothema.gr  

1 σχόλιο:

Thalia Tzellou είπε...

Πόσο όμορφα γράφεις Ιωάννα μου! Ετσι είναι όπως ακριβώς τα λες.Το κείμενό σου είναι ένας ύμνος για την Ελλάδα και την ελευθερία!