Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Ο σπόρος...Η πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αλλά  και την συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, έκαναν την καλύτερη επιλογή προτείνοντας για ομιλήτρια  την κ. Μαρία Τζανήρα.

 Η Μαρία, από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη και  πρώτη εκλεγμένη πρόεδρος, με δραστηριότητα επί σειρά ετών, στο απώγειο πλέον της ωριμότητάς της, αγέρωχη, με τις γνώσεις της επιστήμης της, νηφάλια  και ανάλαφρη με τη χαρακτηριστική γλυκιά, νησιώτικη ομιλία της, παρουσίασε με επιτυχία τη δραστηριότητα του συλλόγου από την σύστασή του μέχρι και σήμερα.
Εστίασε στην πρωτοπορία, την κοπιαστική εργασία και συνεργασία των μελών, που πάντα έφερναν τέλεια αποτελέσματα.
 Προσπέρασε με ευγένεια τις επιπολαιότητες της απειρίας των πρώτων  μας χρόνων και ευχαρίστησε τα μέλη και όλους τους φορείς.
Μου θύμισε την κατανόηση της μάνας που συγχωρεί τα παιδιά της...
Η ατμόσφαιρα ήταν ενωτική και νοσταλγική με έκδηλη συγκίνηση αρκετές φορές.
Αναπολήσαμε μαζί της τη νεανική μας ηλικία τότε που μικρομάνες  οι περισσότερες από μας,συμμετείχαμε με πάθος στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου και όχι μόνον.
Αναφέρθηκαν τα ονόματα όλων των προέδρων καθώς και η δραστηριότητα του συλλόγου στα παρακάτω:
Καθιέρωση εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων, συμμετοχή στις πρωτοβουλίες της Εκκλησίας και του Δήμου, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, συνεργασία με άλλους συλλόγους, μαγειρική, συνεστιάσεις, δημιουργία χορευτικών και θεατρικών ομάδων, λαογραφικές και ποικίλες άλλες εκθέσεις, προβολή του έργου των πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας,ομιλίες μελών και ειδικών επιστημόνων για  σοβαρά και ενδιαφέροντα θέματα, συμμετοχή σε αιμοδοσίες, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων στη Αθήνα, επιμορφωτικές επισκέψεις και εκδρομές, συνεργασία με τα σχολεία, δημιουργία Χορωδίας και πρόσφατα του γυναικείου κοινωνικού συνεταιρισμού.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσίαση ενθυμίων από τις δράσεις του συλλόγου.
Ακολούθησε δείπνο με γλέντι και χορό.
To παρόν διοικητικό συμβούλιο μας καληνύχτησε χαρίζοντάς στην καθεμιά μας ένα πανέμορφο γλαστράκι με λουλούδια.

Φεύγοντας κράτησα στο νου μου την πρώτη και την τελευταία φράση της Μαρίας.
" H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ"
" 'Επεσε καλός σπόρος στο Σύλλογό μας το 1984 αλλά και το έδαφος ήταν γόνιμο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: