Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Αύγουστος Αύγουστος καυτός, ήλιος χρυσός, άδειες διακοπών, γαλανός ουρανός, γαλήνιες θάλασσες, ρούχα στη βαλίτσα και όλοι για κάποιο ταξίδι  ξεκινούν.  Μακριά ή  κοντά, φτωχικά ή με χλιδή, σε ήρεμα νησάκια ή σε κοντινές παραλίες, σε κοσμοπολίτικα μέρη, μοναχικά ή με  συντροφιά, ο λαός θα τα κάνει τα μπάνια του. Μαζί με μας και οι τουρίστες που αγαπούν τη χώρα, και δεν πιστεύουν όλα όσα ακούγονται. Η Ελλάδα  θα είναι πάντα ελκυστικός προορισμός για διακοπές. Θα συνεχίσει να είναι φιλόξενη και ειρηνική.
 'Ολοι γνωρίζουν ότι ο λαός μας  τραβάει  γερό κουπί και πως οι ανάγκες και οι έγνοιες του είναι πολλές. Μπορεί  πολλά από τα καταστήματα να έκλεισαν, τα χρήματά μας να λιγόστεψαν, πολλοί συμπατριώτες μας να έμειναν άνεργοι, πολλοί να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας,  οι νέοι μας να έφυγαν από την Πατρίδα, να είμαστε αγανακτισμένοι και  τα χαμόγελά μας να μην είναι τόσο πλατιά όσο άλλοτε. Μπορεί να χάσαμε σπίτια από τα χρέη και τις φωτιές, να μας ταρακούνησε ο σεισμός ... 
Μα θα το περάσουμε κι αυτό.
Στον κόσμο συμβαίνουν πολλά χειρότερα. 2013 και  άνθρωποι πεινούν, διψούν, αρρωσταίνουν,  δεν έχουν κατοικία, δεν έχουν παιδεία, δεν υπάρχει κρατική μέριμνα, σκοτώνονται μικρά παιδιά, ο κόσμος φλέγεται από εμφυλίους πολέμους,  δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα...
Ας μη χαθεί η ελπίδα. Πρέπει να μη χαθεί.
Έχουμε όλοι ανάγκη από ηγέτες  ανθρωπιστές, φωτισμένους, τίμιους, απεγκλωβισμένους από συμφέροντα, αρνητές της δολοπλοκίας, ανθρώπους που να αγαπούν  την πατρίδα τους και ικανούς να κρατήσουν γερά το τιμόνι.  Να δοθεί επιτέλους ένα τέλος σ΄αυτή την παγκόσμια κατηφόρα. 
Οι λαοί έχουν κι άλλα πολλά  να κάνουν από το να ασχολούνται μόνο με την πολιτική, τα έργα και τις ημέρες της. 


'Ομως τώρα είναι Αύγουστος. Ελληνικό ασύγκριτο καλοκαίρι.  Εμείς έχουμε το προνόμιο να έχουμε ξάστερο ουρανό, ήλιο ζηλευτό και θάλασσα πλατιά που θα γιατρέψει για λίγο τις πληγές.
Έχουμε καιρό  μέχρι να΄ρθει το Φθινόπωρο...
Α! ξέχασα να σας πω. Έχουμε και μεγάλη καρδιά και τραγούδια και χορούς και γλυκό κρασί.
Και δεν μας λείπει και το χιούμορ...

"Αλητάκι μπατιράκι"

Ένα δύο τρία οπ
τό `ριξα στο σορολόπ
τέσσερα πέντε έξι επτά
κι η τσέπη άδεια από λεφτά

Αλητάκι μπατιράκι
μες στους δρόμους τριγυρνώ
σήκωσα το μπαϊράκι
δεν με νοιάζει κι αν πεινώ

Ένα δύο τρία οπ
ταξιδεύω μ’ οτοστόπ
τέσσερα πέντε έξι επτά
στην ζούλα κόβω και λεφτά

Αλητάκι μπατιράκι
κι αν ξυπνήσει κι η καρδιά
δεν το βάζουμε μεράκι
έξω φτώχεια ρε παιδιά

Κράτα την ζωή στα όπα
και τραγούδα διαρκώς
μη σε νοιάζει δε σου το `πα;
έχει ο Θεός 
Είς υγείαν